Kwartel met Asperges van de BBQ

KWARTEL MET ASPERGES VAN DE BBQ


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten:

  • 4 hele kwartels
  • 4 el grove Groningse mosterd
  • 2 el honing
  • 2 tl cayennepeper
  • 500 gram witte asperges
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • olijfolie
Kwartel met witte asperges van de BBQ

Vandaag wil ik een ultiem voorjaarsgerecht met jullie delen. Kwartel met asperges van de BBQ. De kwartel is een klein vogeltje dat vaak wordt gebruikt in de gastronomie vanwege zijn malse vlees en delicate smaak. Het vlees van de kwartel is rijker en intenser dan bijvoorbeeld kip, maar het heeft nog steeds een subtiele smaak die goed samengaat met verschillende kruiden en sauzen. Kwartels worden vaak geroosterd, gebakken, gestoofd of gegrild. Hun kleine formaat maakt ze ook geschikt voor voorgerechten en tapas.


Bereiding:

  • Richt een BBQ in voor 2 zones: direct en indirect grillen.
  • Vlinder de kwartels door de met een wildschaar de ruggengraat over de lengte door te knippen. Druk de kwartels goed plat.
  • Prik met 2 metalen spiesjes de boutjes vast aan de borstfilets, zodat hij mooi plat blijft.
  • Smeer de kwartels rondom in met de mosterd en honing. Strooi indien gewenst wat cayennepeper over de kwartels. Bestrooi rijkelijk op smaak met peper en zout. Bedruppel met wat olijfolie.
  • Schil de asperges en snij de houten onderkanten er van af.
  • Smeer de asperges in met wat olijfolie en bestrooi met een beetje grof zeezout.
  • Leg de asperges op het indirecte gedeelte en laat 15 minuten garen met gesloten deksel. Draai na 15 minuten de asperges om, leg de kwartels met de vlees zijde er naast en gaar nog eens 15 minuten met gesloten deksel. .
  • Verplaats de groenten en de kwartel naar het directe gedeelte en rooster met het vleesgedeelte omlaag in 4 minuten gaar en krokant Draai halverwege een keer om. Mocht het te snel gaan, verplaatst het dan weer naar het indirecte gedeelte om verder te garen.
  • Serveer de kwartels op voorverwarmde borden. Leg de geroosterde asperges er naast en bestrooi met een beetje peterselie.
  • Natuurlijk kun er een zelfgemaakte aspergesaus bij serveren.


Drink bij dit voorjaarsgerecht een prachtige pinot noir, zoals de 'Op die Berg Pinot Noir', of een heerlijke Elzasser Riesling.


Eetsmakelijk!

12-04-2024

Kwartel met witte asperges van de BBQ
Kwartel met witte asperges van de BBQ
De Grendel Op die berg Pinot Noir
Francis Fischer 'Cuvée Prestige' Riesling
Share by: