Pakistaanse Lam Biryani is een smaakvol en aromatisch rijstgerecht dat malse stukjes lamsvlees, geurige specerijen en langkorrelige basmatirijst combineert. Het is een populair en geliefd gerecht in Pakistan, bekend om zijn rijke en complexe smaken. Hier is een eenvoudige versie van het gerecht.
Bereiding:
- Meng het vlees met de yoghurt en de Biryanu Masala mix en voeg nog 1 theelepel chilipoeder toe. Laat het vlees minimaal 4 uur marineren, maar liever een hele nacht.
- Doe de rijst in ruime kom en vul de kom met water, zodat de rijst ruim onder staat.
- Zet een ruime ovenvaste pan op een middelhoog vuur en verhit de ghee.
- Voeg de laurierblaadjes, kaneelstokjes, de cardamom peulen, peperkorrels en kruidnagels toe en bak mee tot het begint te geuren.
- Voeg de halve uien ringen toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee om de puree te ontzuren.
- Voeg het gemarineerde lamsvlees (met alle marinade) toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de gember-knoflook puree en de tomaten uit blik toe en roer goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 60 minuten sudderen op middel hoog vuur.
- Haal het deksel van de pan en laat het vlees onder regelmatig roeren in ± 15 minuten droog koken. Voeg 100 ml water toe en laat het weer droog koken.
- Voeg de aardappelen en 250 ml kokend water toe en laat 20 minuten mee sudderen.
- Giet ondertussen de geweekte rijst af en laat even uitlekken.
- Haal deksel van de pan met vlees en laat het geheel onder regelmatig roeren droog koken.
- Kook ondertussen de rijst door 1 liter water aan de kook te brengen. Voeg 1 eetlepel komijnzaad toe aan het kokende water. Voeg de geweekte rijst toe en kook al roerend ± 5 minuten tot het net niet gaar is.
- Giet de rijst af en vang 2 eetlepels kookvocht op.
- Meng de colorante met de 2 eetlepels kookvocht en zet apart.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ⁰C.
- Stort rijst boven op de vleesstoof en vlak het een beetje af.
- Strooi de koriander en munt over de rijst. Druppel de colorante er over en garneer met de cashewnoten.
- Zet de deksel op de pan en zet ± 30 minuten in de oven.
- Haal de pan uit de oven en schep de inhoud door elkaar, door van onder naar boven te scheppen.
- Serveer de Pakistani Lamb Biryani heet op mooie borden. Lekker met wat yoghurt of
raita.
اپنے کھانے کا لطف اٹھاؤ