Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 45 minuten
Ingrediënten:
Voor de ratatouille:
Ratatouille is een traditioneel Frans gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de regio Provence in Zuidoost-Frankrijk. Het gerecht is ontstaan als een boerenschotel en maakte gebruik van seizoensgroenten die overvloedig beschikbaar waren in de zomer, zoals courgette, aubergine, paprika, tomaten en kruiden zoals tijm en rozemarijn.
Het woord "ratatouille" is afgeleid van het Occitaanse woord "ratatolha" en het Franse werkwoord "touiller", wat roeren of mengen betekent. Het gerecht wordt meestal bereid door de groenten te snijden en te mengen, waarna ze langzaam worden gestoofd of gebakken. Het resultaat is een smaakvolle en kleurrijke groentestoofpot die vaak als bijgerecht of als hoofdgerecht wordt gegeten, vaak geserveerd met brood of rijst.
Vandaag maken we de ratatouille als begeleider van een heerlijk medium gebakken lamsfilet.
Bereiding:
Bon appétit!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields