Niveau: Gevorderd
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 24 uur garen + 45 minuten bereiden
Ingrediënten Lamsschouder:
Ingrediënten Flan van Doperwten:
Ingrediënten Asperges en groentegarnituur:
Ingrediënten Jus van Morilles:
Benodigheden:
Sous vide is een kookmethode waarbij het voedsel langzaam wordt gegaard in een vacuümzak bij een constante lage temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de lamsschouder gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor het vlees boterzacht en mals wordt. Het langzame kookproces helpt ook om het bindweefsel in het vlees af te breken, wat resulteert in een sappige en malse textuur. Bij sous vide koken kun je de lamsschouder in de vacuümzak marineren met kruiden, specerijen en andere smaakmakers. Het langzame kookproces zorgt ervoor dat de smaken dieper doordringen in het vlees, waardoor het een heerlijke smaak krijgt.
Bereiding Lamsschouder:
Bereiding Flan van Doperwten:
Bereiding Asperges:
Bereiding Groentegarnituur:
Bereiding Jus van Morilles:
Montage:
Bon appétit!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields