Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Marokko
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 6 - 8 personen
Tijd: 20 minuten voorbereiden + 3 uur in de oven
Ingrediënten lamsschouder:
Ingrediënten kikkererwten:
Ingrediënten couscous:
Ingrediënten voor er bij:
Laat je niet gek maken door alle stappen die je moet volgen. Ja, het is even wat werk, maar de meeste tijd zit hem in de oven. Dus genoeg tijd om wat anders te doen. Met dit heerlijke recept tover je een verrassende lamsschotel op tafel waar je vrienden nog lang over zullen napraten.
Bereiding lamsschouder:
Bereiding kikkererwten:
Bereiding couscous:
Bereiding opbouw van de schotel:
Een prachtige wijn om hier bij te drinken is de Nativ 'Eremo San Quirico'. Laat je meevoeren door de sensatie van 200 jaar oude Aglianico-stokken met deze Nativ 'Eremo San Quirico'. Een majestueuze, romige en intense wijn, vol intens rijp fruit en mokka. Heerlijk bij vlees gestoofd in rode wijn met kruidnagel, bij Ossobuco of lamsvlees. Of ná het (kerst)diner, als alternatief voor Port. Grote wijn, die in grote glazen mag ademen voor extra genot! Deze wijn is online verkrijgbaar bij Wijnbeurs.nl
Bṣṣḥa w rāḥa
26-11-2021
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields