LASAGNE CON POLLO MACINATO

(Lasagne met Kippengehakt )



Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 1 uur


Ingrediënten lasagne:

  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 300 gram kipgehakt
  • 250 gram verse spinazie
  • 400 gram passata
  • 100 gram ricotta
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 250 gram verse lasagne vellen
  • 1 pot bechamelsaus
  • 100 gram geraspte mozzarella


Ingrediënten béchamelsaus:

  • 400 ml volle melk
  • 50 gram ongezouten boter
  • 50 gram bloem
  • gemalen zeezout
  • versgemalen nootmuskaat


Lasagne met kippengehakt

Dit heerlijke Italiaanse gerecht is eigenlijk een klassieke lasagne, maar door de toevoeging van kippengehakt wordt hij net wat lichter. Zelf maak ik, als ik genoeg tijd heb, verse lasagnevellen, maar de verse vellen uit de supermarkt zijn ook prima.


Bereiding béchamelsaus:

  • Verwarm een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de boter toe.
  • Draai het vuur wat lager en laat de boter smelten. De boter mag niet bruin worden! Dus hou het goed in de gaten.
  • De boter zal wat gaan borrelen. Wacht tot de bubbels verdwijnen.
  • Voeg in 1 keer de bloem toe en klop snel en stevig met een garde door de gesmolten boter.
  • Blijf kloppen tot het mengsel vloeibaar is en geen klontjes meer bevat.
  • Laat het mengsel al roerend 2 - 3 minuten op laag vuur pruttelen om te garen, maar laat niet bruin worden.
  • Voeg in 1 keer de koude melk toe en klop met een garde snel en stevig door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  • Blijf op middelhoog vuur met de garde kloppen tot de gewenste dikte is ontstaan.
  • Zet het vuur zo laag mogelijk en dek de pan de komende 5 minuten met een deksel af.
  • Breng je saus op smaak met een snufje zout en wat versgemalen nootmuskaat.


Bereiding lasagne:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de draden van de stengels bleekselderij en snijd deze in dunne boogjes.
  • Snij de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 minuten rul en gaar.
  • Voeg de bleekselderij, ui, en paprika toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.
  • Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  • Roerbak in porties de spinazie tot deze begint te slinken.
  • Giet de passata in de pan en voeg de ricotta toe. Laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet een dunne laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en dek deze af met een enkele laag lasagnevellen.
  • Giet een laagje tomatensaus en daarop een laagje béchamelsaus over de lasagnevellen.
  • Herhaal dit tot alle vellen en saus op zijn.
  • Strooi de mozzarella over de lasagne en plaats deze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de schaal uit de oven en laat deze 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.



Bij dit klassieke gerecht past een klassieke Chianti. De Piccini Chianti Classico is een toegankelijke wijn van sangiovese met 15% merlot afkomstig uit het oorspronkelijke Chianti-gebied. Door negen maanden houtrijping is de wijn elegant, rond en vol van structuur.. Hij is verkrijgbaar bij Gall & Gall


Buon appetito!


09-05-2025

Lasagnevellen
Piccini Chianti Classico