Limoncello tiramisu in een glaasje

LIMONCELLO TIRAMISU

IN EEN GLAASJE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië (Fusion)

Gang: Dessert

Hoeveelheid: 6 personen

Tijd: 15 minuten bereiden + 2 uur opstijven


Ingrediënten:

  • 25 gram amandelschaafsel
  • 100 gram kletsmajoors
  • 3 middelgrote scharreleieren
  • 2 bio citroenen
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram volle kwark
  • 50 ml limoncello
  • 100 gram lemoncurd


Benodigheden:

  • 6 brede whiskyglazen
Limoncello Tiramisu in een Glaasje

Dessert, Italiaans, Limoncello en Tiramisu. De vier onderwerpen waarmee je iedereen met een zwak voor zoet blij mee maakt. Heel eenvoudig en lekker gemaakt. Met dank aan Michael Ooteman voor het delen van dit recept!


Bereiding:

  • Verhit een droge koekenpan en rooster het amandelschaafsel in 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om, zodat het niet aanbrandt.
  • Stort het schaafsel op een bord en laat afkoelen.
  • Verkruimel ondertussen de kletsmajoors boven een kom.
  • meng het afgekoelde amandelschaafsel door de verkruimelde kletsmajoors.
  • Splits de eieren en doe het eigeel in een ruime kom. Gebruik het eiwit voor een ander recept.
  • rRasp de gele schil van de citroen boven dooiers in de kom.
  • Klop met een handmixer de basterdsuiker beetje bij beetje door de eidooiers. Blijf kloppen tot er na ongeveer 5 minuten een schuimig, lichtgeel mengsel ontstaat.
  • Neem een schone kom en doe de mascarpone, de kwark en 30 ml van de limoncello er in.
  • Roer goed door elkaar.
  • Spatel het ei-citroenmengsel voorzichtig er doorheen.
  • Meng de rest van de limoncello door de limoncurd.
  • Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de 6 whiskyglazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en daarover vervolgens de helft van het lemoncurd.
  • Herhaal deze vorige stap nog een keer met de rest van de ingrediënten.
  • Dek de glazen af met een stukje vershoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.


Lekker met een glaasje limoncello!



Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen, vanwege het risico op salmonella. Recepten met rauwe eieren zijn daarom niet geschikt voor deze groepen. Daarnaast bevat dit recept alcohol, waardoor het niet geschikt is voor kinderen onder de 18 jaar.



Buon appetito!


02-01-2025

Limoncello Tiramisu in een Glaasje
Fiorito Limoncello
Share by: