Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Australië
Gang: Bijgerecht / Lunch / Fingerfood
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 45 minuten voorbereiden + 35/40 minuten in oven
Ingrediënten:
De Australische meat pie wordt vaak beschouwd als hét nationale gerecht van Australië. In veel huishoudens staat deze hartige lekkernij wekelijks op tafel. De kleinere, individuele meat pies zijn een absolute hit tijdens sportevenementen en op werkplekken zoals de bouw, omdat ze heerlijk gemakkelijk mee te nemen zijn. Oorspronkelijk was het een praktische lunch voor mijnwerkers, boeren en anderen die hun werk niet konden onderbreken voor een uitgebreide maaltijd.
Tegenwoordig zijn de meat pies niet alleen populair op de werkvloer, maar ook als partyfood, bij picknicks en natuurlijk als snelle snack.
Op 15 en 16 februari 2025 was deze kleine meat pie en ware traktatie tijdens de Culinaire Wijnavond met als thema Down Under.
Bereiding:
Dit hartige gerechtje vraagt om een frisse fruitige wijn. Deze had Ruud gevonden in de Lawson's Dry Hills Pinot Noir. Een frisse en elegante pinot noir uit Marlborough met aardbeien, frambozen, een hint vanille en lichte aardse tonen. Schenk hem licht gekoeld bij gegrilde zalm, tonijn of een meat pie.
Deze wijn is onder andere verkrijgbaar bij: Gall & Gall.
Enjoy your meal!
11-02-2025
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields