Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Spanje
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
Stel je een dampende pot voor, gevuld met glanzende, zwarte mosselen die net zijn geopend en hun delicate zee-aroma verspreiden. Ze liggen badend in een geurige bouillon van witte wijn, verse kruiden zoals bieslook en peterselie, en een vleugje knoflook. Elke schelp onthult het malse, sappige vlees, doordrenkt met de rijke smaken van de zee en de bouillon. Dip een stuk knapperig brood in de bouillon, zodat je geen druppel van de hartige, complexe smaken mist. Serveer met een zijdezachte aioli, of een frisse salade met een vleugje citroen. Mosselen eten is niet alleen een maaltijd, maar een culinaire ervaring die de eenvoud en rijkdom van de zee perfect vangt.
Bereiding:
Een delicaat gerecht met mosselen vraagt om een wijn met een lichte mineraliteit en een ziltige ondertoon. De Albariño van Bodegas Martin Códax uit de Rías Baixas streek complementeert de natuurlijke smaak van mosselen perfect. Deze witte wijn uit Spanje is een ware expressie van de regio, met een smaak van citrus, perzik en ziltige mineralen. Hij is online onder andere verkrijgbaar bij Wijnig.nl
¡Disfrute de su comida!
05-08-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields