Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Peru / Japan / Mexico
Gang: Bij- / Voorgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 40 minuten + 1 uur marineren
Ingrediënten:
Nikkei-culinair is een culinaire stijl die ontstaan is uit de fusie van de Japanse en Peruaanse keuken. Het is het resultaat van de migratie van Japanse immigranten naar Peru in de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze immigranten brachten hun traditionele Japanse gerechten en kooktechnieken mee, maar pasten ze aan met lokale Peruaanse ingrediënten en smaken.
Nikkei-gerechten combineren vaak de verfijnde presentatie en precisie van de Japanse keuken met de intense smaken en kruiden van de Peruaanse keuken. Populaire ingrediënten in Nikkei-culinair zijn onder andere verse vis, zeevruchten, sojasaus, citrusvruchten, chili pepers, knoflook en gember.
Bereiding:
Tip: Aguachile wordt vaak geserveerd als voorgerecht of lichte maaltijd. Je kunt het ook serveren met tortilla- of lotuswortelchips.
Disfrute de su comida.
うぞお召し上がりください
Dōzo omeshiagarikudasai
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields