Nikkei Aguachile

NIKKEI AGUACHILE

CEVICHE VAN GARNALEN


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: Peru / Japan / Mexico

Gang: Bij- / Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 40 minuten + 1 uur marineren


Ingrediënten:

  • 400 gram rauwe grote garnalen, gepeld en ontdaan van de darmen
  • 1 komkommer, geschild en in zeer dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui, dun gesneden in halve manen
  • 4 el amarillo pasta (of 2 groene jalapeno peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • sap van 4 limoenen
  • 3 el yuzusap
  • 1 el vissaus
  • 2 el mirin
  • 2 el sesamolie
  • 1 el suiker
  • 1 tl zeezout
  • versgemalen peper, naar smaak
  • verse korianderblaadjes voor garnering
Nikkei Aguachile

Nikkei-culinair is een culinaire stijl die ontstaan is uit de fusie van de Japanse en Peruaanse keuken. Het is het resultaat van de migratie van Japanse immigranten naar Peru in de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze immigranten brachten hun traditionele Japanse gerechten en kooktechnieken mee, maar pasten ze aan met lokale Peruaanse ingrediënten en smaken.

Nikkei-gerechten combineren vaak de verfijnde presentatie en precisie van de Japanse keuken met de intense smaken en kruiden van de Peruaanse keuken. Populaire ingrediënten in Nikkei-culinair zijn onder andere verse vis, zeevruchten, sojasaus, citrusvruchten, chili pepers, knoflook en gember.


Bereiding:

  • Snij de garnalen in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de restanten van het darmkanaal.
  • Plaats de rauwe garnalen in een kom met koud water om ze schoon te spoelen. Laat ze uitlekken en zet opzij.
  • Meng in een blender het limoensap, yuzusap, mirin, vissaus, sesamolie, knoflook, suiker, zeezout en amarillo pasta (of jalapeno peper.) Blend het geheel tot een gladde saus.
  • Voeg het limoensapmengsel toe aan de garnalen in de kom en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met het limoensapmengsel. Laat de garnalen ongeveer 30-60 minuten marineren in de koelkast. De limoen zal de garnalen "koken" en ze steviger en ondoorzichtig maken.
  • Doe ondertussen de halve uienringen in een kom en schep er 1 el zeezout over. Schenk er 1 el witte wijnazijn over en vul aan met ijskoud water tot het geheel onder staat. Laat het geheel 30 minuten pekelen en giet af.
  • Haal de garnalen uit de marinade en leg ze op een serveerschaal. Giet de marinade niet weg, want deze wordt later gebruikt.
  • Voeg de plakjes komkommer en dun gesneden rode ui toe aan de serveerschaal met de garnalen.
  • Giet de achtergehouden marinade over de garnalen, komkommer en rode ui. Meng voorzichtig zodat alles goed gemengd is.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Garneer met verse korianderblaadjes.
  • Serveer de Nikkei Aguachile direct en geniet van de frisse en pittige smaken!


Tip: Aguachile wordt vaak geserveerd als voorgerecht of lichte maaltijd. Je kunt het ook serveren met tortilla- of lotuswortelchips.


Disfrute de su comida.

うぞお召し上がりください Dōzo omeshiagarikudasai

Print Recept
Nikkei Aguachile
Share by: