Partystick Jägermeister Gunshells

PARTYSTICK JÄGERMEISTER GUNSHELLS


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland / BBQ

Gang: Fingerfood

Hoeveelheid: 4- 8 stuks

Tijd: 4 uur intrekken + 30 minuten bereiden


Ingrediënten:

  • 1 pot partysticks (augurken)
  • 200 ml jägermeister
  • Dungesneden ontbijtspek
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 chunk rookhout
  • Favoriete BBQ-saus

Soms kom je recepten tegen die zo vreemd zijn dat we je ze echt moet proberen.  Deze in de Jägermeister gemarineerde en met spek omwikkelde augurken is een perfecte combinatie van de fris zure augurk met het zoute spek.


Bereiding:

  • Open de pot met partysticks. Laat de azijn er uit lopen, maat de partysticks er in zitten. Vul nu de pot tot aan de rand met de Jägermeister en sluit de deksel. Zet de pot even op z'n op en schud voorzichtig een paar keer. Zet rechtop voor 4 uur in de koelkast.
  • Richt de BBQ in voor de indirecte methode op 120 graden.
  • Giet de pot leeg in een vergiet en laat de partysticks even uitlekken.
  • Omwikkel de partysticks met het ontbijtspek en bestrooi ze daarna met versgemalen zwartepeper.
  • Leg de houtchunk op de gloeiende kolen en plaats het rooster. Leg de omwikkelde partysticks op het rooster en sluit de BBQ. Laat zo'n 10 à 15 minuten roken.
  • Smeer de omwikkelde partysticks in met je favoriete BBQ saus en laat nog eens zo'n 10 à 15 minuten roken. Kijk uit dat de partysticks niet uitdrogen!


Tast toe en eetsmakelijk.

Share by: