Pasta al Limone con Gamberi e Basilico

PASTA AL LIMONE CON GAMBERI E BASILICO


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 300 grote rauwe garnalen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 100 ml olijfolie, extra vergine
  • 400 gram dunne spaghetti, linguine
  • 2 biologische citroenen, rasp en sap
  • 160 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezoutvlokken
  • ½ chilivlokken (of meer naar smaak)
  • basilicumblaadjes, voor garnering
Pasta al Limone con gamberi e basilico

Dit heerlijke frisse recept eten wij regelmatig in de zomer op ons terras op Mallorca. De combi van verse ziltige gamba's, friszure limoenen en het pittige van de chilivlokken maken dit tot een heerlijk zomers gerecht wat vraagt om een goed glas Chardonnay. Wij drinken hier meestal de Mallorcaanse Nounat bij van Benigrau.


Bereiding:

  • Verwijder de kop van de garnalen. Pel het lijfje, maar laat de staart zitten. Verwijder het darmkanaal.
  • Schep de knoflook, chilivlokken, peper en zout door de garnalen en zet even apart.
  • Kook de pasta in een ruime pan met kokend water al dente.
  • Verhit, als de pasta nog 3 minuten te gaan heeft, de helft van de olijfolie op halfhoog vuur in een koekenpan. Voeg de garnalen toe en bak ze net aan gaar.
  • Doe de citroenrasp, -sap, Parmezaanse kaas, zwarte peper en de rest van olie in een kom en meng door elkaar.
  • Giet de pasta af en vang 120 ml kookvocht op. Klop dit kookvocht met een garde door het citroen-kaasmengsel.
  • Meng de pasta door het citroen-kaasmengsel en voeg het bij de garnalen in de koekenpan. Laat de kaas smelten. Breng op smaak met zeezoutvlokken.
  • Verdeel over diepe borden en garneer met mooie verse basilicumblaadjes.


Buon appetito!

Pasta al limone con gamberi e basilico
Share by: