Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
Regelmatig krijg ik het verzoek om het recept voor de authentieke pasta carbonara te delen. En de vraag: zit er nu wel of geen room in pasta carbonara? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ER ZIT GEEN ROOM IN PASTA CARBONARA!
Pasta Carbonara bestaat enkel uit wang- of buikspek, ei, zwarte peper en Pecorino Romana. Het gerecht is heel eenvoudig en kan, mits je de authentieke methode hanteert, niet mislukken. Natuurlijk kan ik het niet laten om een eigen variatie hier aan toe te voegen. Het idee is geïnspireerd op een recept van Jonnie Boer uit z'n restaurant Bras Boer Thuis. Daar hadden ze krokant gebakken zwezerik gecombineerd met romige saus met stukjes gerookte paling.
Bereiding:
Buon appetito!
12-07-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields