Pasta Carbonara con anguilla affumicata

PASTA CARBONARA

CON ANGUILLA AFFUMICATA


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 400 gram wangspek (Guanciale) of buikspek
  • 125 gram gerookte palingfilet, in kleine reepjes
  • 4 eieren + 4 eigeel
  • 250 gram Pecorino Romana, geraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • 400 gram spaghetti of tagliatelle 
Authentieke Pasta Carbonara con anguilla affumicata

Regelmatig krijg ik het verzoek om het recept voor de authentieke pasta carbonara te delen. En de vraag: zit er nu wel of geen room in pasta carbonara?  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ER ZIT GEEN ROOM IN PASTA CARBONARA!

Pasta Carbonara bestaat enkel uit wang- of buikspek, ei, zwarte peper en Pecorino Romana. Het gerecht is heel eenvoudig en kan,  mits je de authentieke methode hanteert, niet mislukken. Natuurlijk kan ik het niet laten om een eigen variatie hier aan toe te voegen. Het idee is geïnspireerd op een recept van Jonnie Boer uit z'n restaurant Bras Boer Thuis. Daar hadden ze krokant gebakken zwezerik gecombineerd met romige saus met stukjes gerookte paling.


Bereiding:

  • Snij het spek in dunne reepjes. Doe het spek in een koude pan en zet deze op een laag vuurtje. Laat het spek zachtjes 'zweten'.
  • Zet een ruime pan met water op. Voeg naar smaak wat zout toe en breng aan de kook. Laat de pasta en de pan zakken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Ondertussen voor de cremina breek je 4 eieren boven een metalen kom en voeg nog 4 extra eidooiers toe.
  • Voeg wat zwarte peper toe en 250 gram geraspte Pecorino Romana. Meng alles met een garde goed door elkaar.
  • Haal, als het mooi uitgebakken en krokant is, het spek uit de pan. Giet het schone heldere gedeelte van het bakvet bij de cremina en klop alles met de garde goed door elkaar.
  • Voeg de reepjes paling aan de cremina toe en roer deze er voorzichtig door.
  • Giet de pasta af (vang eventueel wat kookvocht op) en breng de pasta terug in de warme pan. Zet deze NIET op het vuur. Giet de cremina over de pasta en hussel alles door elkaar. Door de restwarmte zal de cremina iets dikker worden, maar niet stollen. Voeg indien gewenst een beetje kookvocht toe.
  • Serveer de pasta carbonara op een mooi bord en verdeel het krokante spek over de pasta.


Buon appetito!

12-07-2023

Authentieke Pasta Carbonara con anguilla affumicata
Share by: