Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Tussengerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 50 minuten
Ingrediënten:
Dit recept kwam ik voor het eerst in 2008 tegen bij een product-presentatie van
Fattoria la Vialla. Fattoria La Vialla is een biologisch-biodynamisch gecertificeerd familielandbouwbedrijf. Twee eeuwen geleden bestond deze boerderij al en in 1978 werd deze gered van verval en in bezit genomen door de Familie Lo Franco.
Vandaag de dag worden met de biologisch-biodynamische methode 1.600 ha verbouwd (het grootste Demeter-gecertificeerde oppervlak van Italië) en produceert men wijn, extravergine olijfolie, pecorinokaas, antipasti, sauzen, pasta, koekjes en zoetigheden, honing, azijn, direct in huis, van de wijngaard in de fles, van de moestuin in de pot.
Dit recept is dan ook een eerbetoon aan hun manier van verbouwen en omgang met de natuur.
Bereiding:
Bij dit eenvoudige doch smaakvolle gerechtje drinken wij een hele bijzondere van Fattoria la Vialla. Namelijk de ongefilterde Barriccato Bianco I.G.T. 2023. Deze ongebruikelijke witte wijn rijpt op hout en wordt gebotteld samen met zijn kostbare gisten, die zorgen voor de integriteit van zijn aroma, romigheid, body en gezondheid in d eloop van de tijd. Ze beschermen de wijn op een natuurlijke wijze tegen oxidatie. Door zijn volle aroma’s en houtachtige afdronk past deze wijn perfect bij gerechten met vis, maar zelfs bij Ossobuco alla Milanese als vervanger van rode wijn.
Buon appetito!
06-07-2022
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields