Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Spanje
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
Voorjaarsvakantie 2023: Samen Liesbeth, Luuk en Jimi op Mallorca. Samen kokkerellen met een twist naar de Italiaanse en Mallorcaanse keuken,. Voor dit gerecht, een vrije creatie van Luuk, heeft hij Spaanse Marmande tomaten en Mallorcaanse Almejas schelpjes gebruikt. Het resultaat is een verslavende spaghetti met verrassende Mallorcaanse invloeden.
Almejas worden gewaardeerd om hun delicate en sappige vlees. Ze hebben een zachte smaak en een licht zoete, zeeachtige aroma. Deze schelpen worden vaak gebruikt in zeevruchtengerechten, zoals paella, stoofschotels en pasta's.
De Marmande tomaat staat bekend om zijn grote formaat en volle smaak. Het is een vleestomaat met een robuuste structuur en een sappig vruchtvlees. De kleur van de Marmande tomaat varieert van rood tot roodbruin, en de vrucht heeft een geribbelde vorm. Het is een tomaat met een karakteristieke uitstraling en een zoet-aromatische smaak.
Bereiding:
¡Disfrute de su comida!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields