Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Peru / BBQ
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten voorbereiding + 24 uur marineren + 35 minuten op de BBQ
Ingrediënten:
Marinade:
Peruaanse groene saus:
De Peruaanse keuken is een mix van culturele invloeden, zoals Spaans, Japans, Indiaans en Frans. Hij geldt als één van de beste en meest veelzijdige ter wereld. Deze Peruaanse kip is een heerlijk BBQ gerecht die fantastisch wordt begeleid door een Peruaanse Groene Saus (Aji Verde).
Bereiding Marinade:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in plastic of glazen kom. Snijd de bolle bovenkant van de kippendijen tweemaal in met een scherp mes. Hierdoor kunnen de smaken dieper in het vlees trekken. Masseer de marinade met je handen goed in de kippendijen, zodat alles goed bedekt wordt. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet voor 24 uur koud weg in de koelkast.
Bereiding kip:
Bereid je BBQ voor op indirect grillen tot een temperatuur van 180⁰ C. Leg de kersenhoutchunks op de gloeiende kolen. Haal de kip uit de marinade en leg ze met het vel naar boven op het rooster.. Sluit de deksel en rook de kip tot hij een kerntemperatuur van 75⁰ C heeft bereikt.
Bereiding Groene Saus:
Bereidt terwijl de kip op de BBQ ligt de Groene Saus. Doe alle ingrediënten voor de Groene Saus in een keukenmachine of blender. Pureer alles heel fijn en zet afgedekt weg in de koelkast.
Als de kip gaar is, leg je ze op een mooie schaal. Strooi er wat korianderblaadjes en jalapenopeper ringetjes over. Serveer met de Groene Saus.
Disfrute de su comida.
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields