Pico de Gallo

PICO DE GALLO


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Mexico

Gang: Bijgerecht / Salsa

Hoeveelheid: 400 gram

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 300 gram rijpe trostomaten
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 2 middelgrote rode uien, fijngesnipperd
  • 1 jalapëno, fijngesneden
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl suiker
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el raapzaadolie
Pico de Gallo

Niks is lekkerder dan om je Mexicaanse sausen, salsa's en marinades zelf vers te maken. Zoals ook deze Pico de Gallo. Het is een verse tomatensalsa, waarvan er verschillende varianten bestaan. Dus varieer en experimenteer zo vaak als je wilt. Maak je eigen favoriete versie.


Bereiding:

  • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de kern.
  • Snij het tomatenvlees in kleine blokjes van ongeveer 5 x 5 mm. Doe ze in een ruime glazen kom.
  • Voeg de gesnipperde rode uien, jalapeno en koriander toe en schep door elkaar.
  • Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  • Voeg als de salsa op smaak is pas de suiker toe en schep nog eens om.
  • Voeg de limoensap en de olie toe en schep alles nog eens goed door elkaar.
  • proef opnieuw. De Pico de Gallo hoort een frisse zout, zoete kruidige smaak te hebben.


Lekker bij Carne Asade!


¡Disfrute de su comida!


18-06-2024


Pico de Gallo
Share by: