Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië / Marokko
Gang: Streetfood
Hoeveelheid: 1 - 2 personen
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
Hebben we gisteren de Pinsa Margherita met jullie gedeeld, vandaag gaan we "Fusion". Italiaans met invloeden uit het Midden-Oosten: Pinsa met Merguez en Pittige Harissa. Ook vandaag weer uit de oven. Maar durf je het aan, ga dan vooral voor de BBQ!
Bereiding:
Bij een pinsa met merguez en pittige harissa heb je te maken met krachtige smaken: kruidige, vlezige merguez en de hitte van harissa. Hierbij is het belangrijk een wijn te kiezen die diepte en balans biedt, zonder de pittigheid te versterken. Eén van de wijnen die daar bij uitstek geschikt voor is, is de Primitivo di Manduria – Een volle rode wijn uit Puglia, met rijpe, zoete tannines en smaken van zwarte kersen, pruimen en specerijen. De zoetere tonen in Primitivo kunnen de pittigheid van harissa temperen en tegelijk goed combineren met de hartige merguez.
Wil je een keer wat anders proberen, dan kan ik je de Aglianico aanraden – Een krachtige rode wijn uit Zuid-Italië (Basilicata of Campania) met stevige tannines en een licht rokerig karakter. Dit biedt genoeg structuur om op te boksen tegen de kruidigheid van de harissa en de rijkdom van de merguez.
Buon appetito!
Bṣḥḥa
بصحة
23-11-2022
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields