Pizza Midden-Oosten Style

PIZZA MIDDEN-OOSTEN STYLE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Palestina

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 1 stuks

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 1 kant-en-klaar vel pizzadeeg
  • 100 ml tomatenpassata
  • 1 el za'atar
  • 0,5 rode puntpaprika, in ringen gesneden
  • 2 lams merguez worstjes, in plakjes gesneden
  • 0,5 tl ras el hanout
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • enkele takjes koriander
Pizza Midden-Oosten Style

De Italianen zullen er niet blij mee zijn, maar deze variant op hun beroemde pizza is zeker de moeite waard. Ik bak deze pizza het liefst op een pizzasteen op de BBQ, maar in de oven kan ook.


Bereiding:

  • Plaats een pizzasteen in de oven en verwarm de oven voor op 200⁰C.
  • Rol het pizzadeeg uit en besmeer hem met de tomatenpassata. Laat daarbij 2 cm van de zijkant vrij en sla deze 1 cm om. Bestrijk de omgeslagen rand met een kwastje met olijfolie.
  • Bestrooi de saus met za'atar.
  • Verdeel de paprikaringen en de plakjes lamsmerquez worstjes op de saus en bestrooi met ras-el-hanout.
  • Schuif de pizza op de pizzasteen en bak de pizza in ± 11 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de knoflook, munt en olijfolie.
  • Haal de pizza uit de oven en verdeel de verkruimelde feta over de pizza.
  • Lepel de yoghurt over de pizza en garneer met de koriander.


استمتع بعشائك

Pizza Midden-Oosten Style
Share by: