Pollo al pesto con tagliatelle cremose

POLLO AL PESTO CON

TAGLIATELLE CREMOSE

(Kip in Pestosaus met Romige Tagliatelle)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 peronen

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten pasta:

  • 350 gram verse tagliatelle
  • water
  • 2 el zout


  • Ingrediënten kip:
  • 500 gram kipendijfilet
  • zeezout
  • ½ tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 40 ml olijfolie


Ingrediënten saus:

  • 65 gram roomboter 
  • 35 gram bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl komijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 300 ml melk
  • 250 ml volle room
  • 65 gram Parmezaanse kaas, gerapst
  • 120 gram verse groene pesto
  • 65 ml pastawater


Extra:

  • geraspte kaas, om te gratineren
  • tomaat
  • 500 gram spinazie
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
Pollo al pesto con tagliatelle cremose

Ontdek een eenvoudig en heerlijk Italiaans ovengerecht voor Pollo al Pesto, een gerecht dat perfect is voor elke gelegenheid. Dit smakelijke gerecht combineert de rijke smaken van verse pesto met malse kip, waardoor het een ware traktatie is voor de smaakpapillen. Buon appetito!


Bereiding:

  • Breng een ruime pan water met zout aan de kook.
  • Voeg de tagliatelle toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de tagliatelle af en vang 65 ml kookvocht op. Zet het kookvocht even apart.
  • Spoel de tagliatelle na met koud stromend water en schep er 1 eetlepel olijfolie door om plakken te voorkomen.
  • Verwarm een oven voor op 200⁰C.
  • Snij de kippendijfilets in niet te kleine gelijke plakken en leg deze in een ruime kom.
  • Voeg in een kleine kommetje het zout, cayennepeper, knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, peterselie, oregano toe. Meng alles goed door elkaar en strooi over de kip.
  • Giet de olijfolie over de gekruide kip en zorg dat alles goed bedekt wordt met olie en kruiden.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (olijfolie is niet nodig) en bak als deze heet is de kip in 8 minuten rondom goudbruin.
  • Hak ondertussen de spinazie grof.
  • Haal de kip uit de pan en zet even apart.
  • Fruit 2 tenen knoflook 2 minuten in het bakvet van de kip en voeg de spinazie toe. Roerbak tot deze begint te slinken.
  • Haal de spinazie uit de pan en ziet even apart.
  • Smelt de roomboter in dezelfde koekenpan en voeg de bloem toe.
  • Roer met een garde tot een geheel en voeg vervolgens het knoflookpoeder, komijn en tijm toe.
  • Laat het een paar minuten op een laag vuurtje garen om de rauwe smaak te verliezen.
  • Meng ondertussen de melk met het kookvocht van de pasta en warm deze een beetje op. Los het bouillonblokje er in op.
  • Giet beetje bij beetje al roerend met een garde die vloeistof bij het bloem in het pannetje. Blijf goed roeren tot er na 2 - 3 minuten een mooie gebonden saus ontstaat.
  • Voeg dan de room en pesto toe aan de saus en breng zachtjes aan de kook.
  • Strooi de Parmezaanse kaas er over en roer goed door elkaar.
  • Laat de saus 6 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de helft van de saus in een aparte kom en zet even apart.
  • Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus in de pan en roer goed door elkaar.
  • Verdeel de romige tagliatelle over een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de gebakken spinazie overde tagliatelle en leg de kip er boven op.
  • Giet de andere helft van de saus er over en bedek met plakjes tomaat.
  • Strooi de geraspte kaas er over en schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  • Bak de Pollo al Pesto con Tagliatelle Cremose 15 - 20 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je hem serveert.
  • Lekker met een frisse salade.


Een uitstekende keuze bij dit gerecht zou een Piemontese witte wijn zou een Gavi di Gavi kunnen zijn. Deze wijn uit de regio Piemonte staat bekend om zijn frisheid, elegantie en fijne zuren, wat hem een perfecte match maakt voor romige pasta’s en kipgerechten. Wij moesten meteen aan onze vriend Mauro denken van Laficaia. Hun Gavi di Gavi is lichtgeel van kleur met groene reflectie en heeft een elegante, fruitige en frisse geur. Een expressieve en knisperende wijn. Droog, maar aangenaam fris en harmonieus in de mond.


Buon appetito


07-09-2024


Tagliatelle
Pollo al Pesto con Tagliatelle Cremose
Laficaia Gavi di Gavi
Share by: