Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Zweden
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten rijstschotel:
Ingrediënten gehaktballetjes:
Ik deel niet snel Scandinavische recepten via facebook. dat heeft echter niets te maken met de kwaliteit, maar meer met mijn onwetendheid met deze keuken. Toch kwam ik bij toeval dit gerecht tegen in een klein Zweeds restaurantje op Mallorca. En echt...het is heel lekker. En die balletjes zijn een stuk beter dan die stuiterballen van Ikea!
Bereiding:
Een lichte tot middelzware rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Zweigelt, past goed bij de kruidige gehaktballetjes zonder de delicate smaak van de knolselderij te overheersen. Maar je kunt natuurlijk ook voor een licht amberbier kiezen, zoals de Caracole Ambree.
Smaklig måltid!
09-09-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields