Romige Tomatensoep, Snelle

SNELLE ROMIGE TOMATENSOEP


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Lunch / Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 1 kilo trostomaten, in stukjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode uien, grof gesnipperd
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 tl suiker
  • 1½ groentebouillonblokje
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 tl bloem
  • 600 ml heet water
  • 250 milliliter kookroom, op kamertemperatuur
  • olijfolie
  • handje verse basilicumblaadjes, fijngehakt


Extra benodigheden:

  • Staafmixer 
Snelle romige tomatensoep

Sappige, verse tomaten vormen de basis van deze fluweelzachte soep. Niet alleen zorgen ze voor een volle, rijke smaak, maar ze zitten ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Tomaten zijn een ware vitaminebom, met onder andere vitamine C, K en foliumzuur, en ze leveren essentiële mineralen zoals kalium. Daarnaast zijn ze een uitstekende bron van lycopeen, een krachtige antioxidant die je lichaam helpt beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Deze waardevolle stoffen ondersteunen een stralende huid en kunnen zelfs het risico op bepaalde ziekten verlagen.

Vandaag een recept uit onze serie: Koken voor kamerbewoners!


Bereiding:

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten tot hij zacht en glazig is.
  • Voeg de knoflook toe en fruit deze nog even 1 minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze al roerend even in 2 minuten ontzuren.
  • Voeg de tomaten, oregano, zwarte peper, chilivlokken en gerookte paprikapoeder toe en laat alles onder regelmatig roeren 5 minuten bakken.
  • Strooi na 5 minuten de suiker en bloem erbij en roer goed door elkaar. Bak even 30 seconden mee.
  • Giet het hete water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.
  • Breng de soep langzaam aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en laat de soep 20 minuten afgedekt pruttelen.
  • Haal na 20 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  • Voeg 200 ml van de kookroom toe aan de soep.
  • Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in diepe voorverwarmde borden.
  • Garneer met een toefje room en wat gescheurde basilicumblaadjes.


Eetsmakelijk!


06-07-2024

Snelle romige tomatensoep
Share by: