Roti met kip

SURINAAMSE ROTI MET KIP


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Suriname

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 60 minuten


Ingrediënten:

  • 900 gram kipdrummets
  • 600 gram aardappelen, geschild en in grove stukken
  • 400 gram kousenband, in stukjes van 5 cm gesneden
  • 35 gram masala kerrie (nandan)
  • 1 tl zout
  • 5 el zonnebloemolie
  • 8 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 3 uien, fijn gesneden
  • 4 rotivellen
  • 4 eieren, hard gekookt en gepeld
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 1 madame Jeanette, intact
  • 500 ml heet water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 tl gemalen komijnzaad
Surinaamse Roti met kip

Roti is een populaire flatbread afkomstig uit Zuid-Azië, met name geassocieerd met de Indiase en Surinaamse keuken. Het deeg voor roti wordt gemaakt van tarwemeel, water en zout, en het wordt vervolgens uitgerold tot dunne ronde platte broden. Deze worden op een hete bakplaat gebakken, waardoor ze lichtbruin en licht gekruid worden. Roti is veelzijdig en kan worden gegeten als bijgerecht of als hoofdbestanddeel van een maaltijd. In Suriname wordt roti vaak geserveerd met een vulling van aardappelen, kip, kousenband en kruiden, bekend als roti vulling. Het wordt vaak gegeten met de handen en is geliefd vanwege zijn heerlijke smaak en textuur.


Bereiding:

  • Meng de helft van de masala kerrie met 1 theelepel zout.
  • Doe de kip in een grote kom en bestrooi met het masala mengsel. Hussel alles goed door elkaar, zodat de kip gelijkmatig bedekt wordt met de kruiden.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok. Bak de kipdrummets rondom bruin.
  • Voeg na 8 minuten de uien en de knoflook toe en fruit ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg nu het restant van de masala kerrie en de komijn toe. Draai het vuur laag en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomaten toe en laat deze al omscheppend ook 2 minuten meebakken.
  • Blus het geheel af met 500 ml heet water en voeg het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook.
  • Voeg de aardappelen en de hele madame jeanette peper toe en laat alles afgedekt 45 minuten pruttelen. (zorg er voor dat de peper intact blijft!)
  • Voeg het laatste kwartier de gekookte eieren en de kousenband toe en laat het geheel onder af en toe omscheppen nog 1 minuten pruttelen. Als het te vochtig is, kun je eventueel de deksel van de pan halen om het wat in te koken.
  • Bak ondertussen de rotivellen één voor één in een koekenpan met een beetje olie lichtbruin.
  • Serveer op een bord met een opgevouwen roti vel. Zorg dat iedereen een ei op z'n bord krijgt.


Nyan Switi!

Surinaamse Roti met kip
Surinaamse Roti
Surinaamse Roti
Share by: