Roze salade uit Suriname

SURINAAMSE ROZE SALADE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Suriname

Gang: Hoofdgerecht / Bijgerecht / Lunch

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 40 minuten


Ingrediënten:

  • 600 gram geschilde kruimige aardappelen
  • 350 gamr tonijn uit blik
  • 3 middelgrote gekookte rode bieten
  • 1 zure appel
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ komkommer (of 1 Turkse komkommer)
  • 8 bosuitjes
  • 250 ml mayonaise
  • 150 ml piccalilly
  • 300 gram maïs uit blik
  • 120 gram augurken
  • 4 el zilveruitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el verse bieslook, fijngesneden
  • 2 el verse platte peterselie, fijngesneden
  • 4 hardgekookte eieren
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Roze salade uit Suriname

Surinaamse roze salade, ook bekend als Surinaamse bietensalade, is een kleurrijke en smaakvolle bijgerecht dat vaak wordt geserveerd in Surinaamse keukens en bij Surinaamse gerechten. Deze salade staat bekend om zijn levendige roze kleur, die wordt verkregen door het gebruik van rode bieten. Ik heb de salade aangevuld met tonijn, maar je zou ook zalm of blokjes ham kunnen gebruiken.


Bereiding:

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Snij de zilveruitjes doormidden.
  • Snij de augurken, rode bieten, bleekselderij, rode peper, appel, wortel en de komkommer in zeer kleine blokjes.
  • Snij de lenteuitjes in dunne ringetjes.
  • Stamp de gekookte aardappelen en meng deze met de bieten, de appel, piccalilly en de mayonaise goed door elkaar. Meng nu de andere ingrediënten, behalve de gekookte eieren, er door.
  • Voeg de knoflookgranulaat, bieslook, peterselie en oregano toe en meng alles goed, doch luchtig door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Doe de salade over in een mooie schotel.
  • Snij de gekookte eieren in plakjes en garneer daarmee de salade.


Nyan Switi!

Roze salade uit Suriname
Share by: