Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Nederland
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 40 minuten
Ingrediënten:
Vandaag een gerecht met in de hoofdrol Savooiekool. Savooiekool, ook bekend als Savooikool, is een donkergroene koolsoort met gekreukelde bladeren. Het heeft een milde, lichtzoete smaak en wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Deze kool is voedzaam en rijk aan vitamines, zoals vitamine C en K, en vezels.
Het verschil met groene kool zit vooral in de textuur en smaak. Groene kool heeft gladde, stevige bladeren en een iets scherpere, intensere smaak dan savooiekool. Savooiekool is malser en lichter van smaak, terwijl groene kool vaker wordt gebruikt in gerechten waar een stevigere structuur gewenst is.
Bereiding:
Wij kozen bij deze voedzame schotel met zijn natuurlijke smaken voor een Mount Vernon. Een Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc op z’n best. Alles wat je ruikt is groen van kleur: vers gemaaid gras, appel, kiwi en limoen. Intens en knallend fris met passiefruit. Ook perfect als aperitief of bij sushi.
Deze sauvignon blanc is heerlijk aromatisch met duidelijke tonen van passiefruit, citrus en pasgemaaid gras. Een zeer intense smaak, maar toch subtiel en elegant.
Eetsmakelijk!
24-09-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields