Shanghai Chicken Noodles

SHANGHAI CHICKEN NOODLES


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: China

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 400 gram eiermie
  • 700 gram kippendijfilet, in kleine blokjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 gram taugé
  • 1 paksoi, grof gesneden
  • 1 duim gember, in smalle staafjes gesneden
  • 4 el sojasaus
  • 7 el shaoxing (chinese kookwijn)
  • 3 el sesamolie
Shanghai Chicken Noodles

Dit is echt weer zo'n heerlijk geurend wokgerecht, waar je het hele gezin of vrienden mee kunt verblijden. Varieer gerust met de groenten en maak er je eigen creatie van.


Bereiding:

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel na met stromend water.
  • Snij de kippendijfilets in kleine blokjes. Kruid ze met wat peper en een beetje zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak tot het begint te geuren.
  • Voeg dan de ui en paprika toe en wok dit nog even mee.
  • Voeg de kippendijblokjes toe en bak alles op hoog vuur mee.
  • Voeg de eiermie toe en roer alles goed door. Voeg dan de sesamolie, sojasaus en shaoxing toe.
  • Voeg eerst het witte gedeelte van de paksoi toe en na een paar minuten het groene gedeelte en de taugé. Meng alles en wok het nog even op hoog vuur.
  • Serveer direct en geniet er van!


请享用, Qǐng xiǎngyòng

Shanghai Chicken Noodles
Shanghai Chicken Noodles
Share by: