Geen zin om het weekend te koken? Maak dan van te voren deze Shepherd's Pie. Dan hoef je hem in het weekend alleen nog maar in de oven te schuiven. Deze pie is bijzonder lekker en gezond. Hij wordt oorspronkelijk gemaakt met lamsgehakt, maar mocht je daar niet zo gek op zijn, neem dan gerust rundergehakt.
Bereiding:
- Kook de aardappelen in een ruime pan.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200⁰C.
- Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur . Fruit de ui tot hij glazig ziet.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de roerbakgroenten toe en bak dit ± 10 mee tot het zacht wordt.
- Voeg de tijm, rozemarijn en het laurierblad toe. Bak heel even mee.
- Voeg de worcestersaus en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal (bodem en zijkanten) in met wat boter. Strooi 4 eetlepels panka in de schaal. Verdeel de panka, door de schaal te kantelen, over de bodem en zijkanten.
- Maak een aardappelpuree door de aardappels fijn te stampen. Meng de boter, Parmezaanse kaas, mosterd, panko, eidooiers en de warme melk erdoor.
- Verdeel een laagje puree van ± 1 cm over de bodem en de tegen de zijkanten van de ovenschaal.
- Verdeel het gehakt/groentemengsel hierin.
- Dek de schotel af met de rest van de puree.
- Dek de shepherd's pie af met aardappelpuree en bestrooi het met de resterende panko.
- Plaats de schaal in de oven en bak het 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg na 20 minuten de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat dit nog even 10 minuten meebakken.
- Haal de schaal uit de oven en laat 10 minuten rusten alvorens je hem aansnijdt.
Have a nice meal!