Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Japan / USA
Gang: Hoofdgerecht / Lunch
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Wat is een smash burger?
Laten we eens in de wondere wereld van de smash burger duiken! Een smash burger is een heerlijk, platgedrukt stukje gehakt dat op een gloeiend heet oppervlak (meestal een gietijzeren of platte grillplaat) wordt bereid. Door deze "smash"-techniek krijg je een dunne, knapperige burger met een smakelijke korst aan de buitenkant, die snel gaart en toch sappig blijft van binnen.
De klassieke smash burger wordt meestal gemaakt van rundvlees, maar er zijn eindeloze mogelijkheden om te experimenteren! Kip, bijvoorbeeld, is een fantastische keuze als alternatief. Het is mager, rijk aan eiwitten en neemt smaken bijzonder goed op. Perfect om te combineren met allerlei smaken en stijlen, zoals bijvoorbeeld in een fusiongerecht met Japanse teriyaki. Zo creëer je keer op keer iets nieuws en verrassends!
Zo, zin in een smash burger? Volg dan dit heerlijke recept!!
Bereiding:
Voor deze heerlijk smashburger drink ik toch het liefst een lekker koud biertje. Een IPA is een uitstekende keuze voor bij een kip-teriyaki hamburger! De hoppige bitterheid en vaak citrusachtige en bloemige tonen van een IPA kunnen goed helpen om door de zoetheid en umami van de teriyakisaus heen te snijden. Dit creëert een mooie balans en zorgt voor een verfrissende drinkervaring.
Daarnaast kunnen de complexere smaken van een IPA, zoals die van tropisch fruit of dennen, een interessante smaakcombinatie vormen met de hartige en zoete smaken van de kip en saus. Een New England IPA met zijn zachte, fruitige en minder bittere karakter zou vooral goed passen. Kies bijvoorbeeld voor de Moersleutel Crank the Juice, verkrijgbaar bij A.H. en bij Brouwerij de Moersleutel.
いただきます
Have a nice meal!
05-07-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields