Spaanse Surf en Turf schotel

SPAANSE SURF & TURFSCHOTEL MET KABELJAUW, CHORIZO EN WORSTJES


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Spanje

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets a 150 gram, liefst met huid
  • 70 gram chorizo, in dunne plakjes
  • 4 Spaanse worstjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 groene puntpaprika, in ringen
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 1rode peper, fijngehakt en zaadjes verwijderd
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram groene olijven
  • 2 blikken witten bonen a 800 gram, afgespoeld
  • 200 ml witte droge wijn (bijv. Rioja)
  • 500 ml kokende kippen- of groentenbouillon
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • bosje platte peterselie, gehakt
  • 1 t.l. paprikapoeder
  • 1 citroen, in partjes
  • extra vierge olijfolie, om te overgieten


Benodigheden:

Spaanse Surf & Turf Schotel

Dit heerlijke zomerse gerecht brengt je al snel in vakantiesferen. het is één van mijn favoriete gerechten die ik regelmatig op Mallorca maak. Je kunt hem prima in de oven bereiden, maar ik vind hem het lekkerst van de BBQ.


Bereiding:

  • Verwarm de BBQ voor op ongeveer 180⁰C. Gebruik een halve maan rooster om straks de ovenschaal op te zetten en de worstjes op te grillen, en een halve maan grill/bakplaat om de vis op te bakken.
  • Zet een BBQ-bestendige pan of ovenschaal boven het vuur en laat langzaam opwarmen. Doe er wat olijfolie in en bak hierin ongeveer 5 minuten de knoflook, sjalotjes en de rode peper.
  • Voeg na 5 minuten de afgespoelde witte bonen toe en bak deze 5 minuten al roerend mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Blus af met de witte droge wijn en laat het voor 50% inkoken.
  • Giet de kokende bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  • Grill ondertussen de worstje op het rooster tot ze mooie bruine grilstrepen hebben.
  • Voeg na 10 minuten de plakjes chorizo, de paprika, olijven en de Spaanse worstjes toe.
  • Doe wat olijfolie op halve maan bakplaat. Bestrooi de vis met peper en zout en bak ze ongeveer 5 minuten op de huid tot deze knapperig is.
  • Leg de vis met huidzijde naar beneden op de bonenschotel, sluit de deksel van de BBQ en stoof nog 5 minuten mee tot de filets net aan gaar zijn.
  • Bestrooi  met wat vers gesneden peterselie en paprikapoeder.
  • Dien op met de partjes citroen en schenk er een heerlijke olijfolie over.
  • Heerlijk met versgebakken stokbrood.



¡Disfrute de su comida!

Spaanse Surf & Turf Schotel
Spaanse Surf & Turf Schotel
Share by: