SPAGHETTI MET AVOCADOPESTO

EN OP DE HUIS GEBAKKEN BARRAMUNDI FILET



Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Australië (fusion)

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 2 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 250 gram verse spaghetti
  • 2 barramundi filets met huid (eventueel te vervangen zeebaarsfilets)
  • 3 el olijfolie
  • 8 kerstomaatjes, gehalveerd


Ingrediënten pesto:

  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie, extra vierge
  • 1 avocado
  • sap van 1 citroen
  • ½ bosje basilicum
  • versgemalen zwarte peper 
  • zeezout
  • piment espelette (optioneel)

spaghetti met avocadopesto en op de huid gebakken barramundi filet

Soms heb je niet al te veel tijd om een maaltijd op tafel te zetten en dan is dit gerecht een uitkomst. In nog geen 20 minuten staat dit gerecht op tafel. En neem van mij aan, dit is om te smullen.

Het recept komt oorspronkelijk van mijn Australische culinaire vriendin Jessica van de Comboyne Avocados farm uit Australië.


Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en maal alles tot een gladde pesto.
  • Breng ondertussen voor de pasta in een ruime pan water aan de kook met wat zout.
  • Zet een grote koekenpan op hoog vuur en voeg 3 eetlepels olijfolie toe.
  • Bak de vis 4 minuten op de huid.
  • Draai de vis voorzichtig om en bak de vleeszijde ook nog eens 1 minuut
  • Kook ondertussen de verse pasta in ongeveer 4 minuten gaar.
  • Giet de spaghetti af en vang wat kookwater op.
  • Doe de spaghetti terug in de pan en meng de pesto er door.
  • Indien gewenst kun je het wat extra smeuïg maken door wat kookvocht van de pasta tpoe te voegen.
  • Verdeel de pasta over 2 voorverwarmde borden.
  • Schik de gehalveerde tomaatjes over de pasta.
  • Breng de gebakken vis op smaak met wat peper en zout en eventueel wat piment espelette.
  • Leg de Barramundifilet naast de pasta en garneer met een blaadje basilicum.


Voor dit gerecht zoeken we een wijn die fris en levendig is, met tonen van limoen, groene appel en MISSCHIEN een lichte kruidigheid. Wat dacht je van een Australische Sauvignon Blanc? Die wijnen hebben frisse zuren die mooi door de olie van de pesto snijden en houden de vis licht en elegant in balans. Wanneer we praten over Sidewood Sauvignon Blanc, dan zien we dat de druiven van deze Australische witte wijn van de beste wijngaarden komen uit Australië. Deze zijn in een periode van twee weken geplukt en zeer streng met de hand geselecteerd. Dit gebeurd allemaal in de Adelaide Hills van Australië. Het levert een Adelaide wijn op die zeer interessant fris en rijk van smaak is met de nodige crispyness. Door het zorgvuldige proces van selectie en de gekoelde druiven is deze sauvignon blanc uniek van smaak. Heerlijk in balans met verfijnde sappigheid in het midden. In de mond levendig met veel zuren en een lange rijpe afdronk. Zeer dynamisch inzetbaar bij vele gerechten of zeker als borrel- of huiswijn. Proef de delicate tonen van citroen, grapefruit en kruisbes uit de prachtige Adelaide Hills.

Deze wijn is online onder andere verkrijgbaar bij: Flesjewijn.com


Have a nice meal!


23-05-2025


spaghetti met avocadopesto en op de huid gebakken barramundi filet
Comboyne Avocado Farm
Sidewood Sauvignon Blanc