Spaghetti Piccante con Gamberi

SPAGHETTI PICCANTE CON GAMBERI


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 2 personen

Tijd: 25 minuten


Ingrediënten:

  • 150 gram pasta
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • 2 ingelegde ansjovisfilets
  • 100 gr garnalen
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • 2 tl oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • paar blaadjes basilicum, ter garnering
Spaghetti Piccante con Gamberi

In dit Italiaanse gerecht gebruiken we ingelegde ansjovis om die heerlijke umami smaak te krijgen. Door de ansjovis in de olijfolie te bakken lost hij op en verandert zijn ziltige vissmaak in een umamismaak.

Bij de meeste pasta’s wordt er een schaaltje met geraspte (Parmezaanse) kaas op tafel gezet, maar over een pasta met vis mag je absoluut geen kaas strooien, dat wordt door de kok opgevat als een zeer zware belediging! Van mij mag je je gang gaan, maar ik hou me toch liever bij de Italiaanse tradities.


Bereiding:

  • Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente.
  • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de knoflook en de chilipeper toe en bak deze nog eens 1 minuut op middelhoog vuur mee.
  • Snij de ansjovisfilets in stukjes en voeg aan de koekenpan toe. Temper het vuur en laat al roerend de ansjovisfilet smelten.
  • Voeg de tomatenpuree en oregano toe en laat deze even al omscheppend 1 minuut meebakken om de tomatenpuree ontzuren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze zachtjes aan de kook komen.
  • Verhit in een andere koekenpan de resterende olijfolie en bak de garnalen hierin in 2 minuten rood en bijna gaar. Niet te lang, want anders worden ze taai en droog.
  • Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus.
  • Giet de pasta af, maar vang 1 kopje van het kookvocht op.
  • Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en voeg een ½ kopje van het kookvocht toe. Laat alles nog een ½ minuut pruttelen.
  • Serveer op mooie diepe borden en garneer met een paar blaadjes basilicum.


Buon appetito!

06-01-2025

Spaghetti Piccante con Gamberi
Share by: