Spareribs Ko-Rican Style

LANGZAAM GEGAARDE

KO-RICAN STYLE SPARERIBS


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Korea

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 6 personen

Tijd: 1 uur marineren + 2½ uur op de BBQ


Ingrediënten:

Langzaam gegaarde Ko-Rican Spareribs

Voor dit gerecht zit het succes in geduld en lage temperatuur. We grillen deze spareribs in aluminiumfolie op een indirecte manier. Hierdoor ontstaat er super mals vlees die aan het eind nog even boven direct vuur gegrild wordt. Super zacht van binnen en krokant aan de buitenzijde.


Bereiding:

  • Meng de twee sauzen door elkaar, zodat alles goed vermengd is.
  • Smeer de spareribs goed in met de saus en laat 1 uur op kamertemperatuur marineren.
  • Richt ondertussen de BBQ voor indirect grillen op 150-160⁰C.
  • Terwijl de grill aan het opwarmen is, legt u een groot vel stevig aluminiumfolie op een vlak werkoppervlak. Haal een ribbenrek uit de marinade, plaats deze in het midden van de folie en schep een deel van de marinade op de ribben. Breng de zijkanten van de folie naar elkaar toe, wikkel de ribben stevig vast en zorg ervoor dat de naden gesloten zijn. Plaats het pakket op een tweede groot vel folie en wikkel het pakket in de folie. Sluit de randen en hoeken goed af, zodat er geen vloeistof kan ontsnappen. Pak de andere twee spareribs op dezelfde manier in.
  • Plaats de verpakte spareribs, weg van het vuur, op de grill. Sluit de deksel van de BBQ en gaar de spareribs in ongeveer 2½ uur op 150-160⁰C.
  • Haal de pakketjes van het rooster en laat ze 10 minuten rusten.
  • Richt ondertussen de BBQ in op 200⁰C directe hitte.
  • Maak de verpakking open, haal de spareribs eruit en vang alle saus op.
  • Plaats de spareribs met het vlees naar beneden direct boven het vuur op het rooster. Grill het vlees ongeveer 5 minuten.
  • Draai het vlees op en grill nog eens 3 minuten. Pas op dat ze niet verbranden.
  • Haal de ribben van het vuur. Pas op, dat ze niet uit elkaar vallen. Laat ze 10 minuten rusten op een snijplank.
  • Snij de onderlinge ribben los en verdeel over de borden. Bedruip ze met de opgevangen saus.



맛있게 드세요! / mas-issge deuseyo

Langzaam gegaarde Ko-Rican Spareribs
Share by: