Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Jamaica
Gang: Voorgerecht / Fingerfood
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 40 minuten
Ingrediënten garnalen:
Ingrediënten citruszout:
Ingrediënten spicy pepersaus:
Ingrediënten garnering:
Ik maakte dit gerechtje voor het eerst in de zomer van 2023. Heerlijk buiten tijdens een mooie zonsondergang. Mooi glas wijn in mijn linkerhand en de BBQ-tang in de rechterhand. Wees wel voorzichtig met het beetpakken van de Scotch bonnet-chili's, gebruik rubberen handschoenen en zorg ervoor dat je na afloop je handen wast. Deze saus is niet voor 'watjes', maar wel overheerlijk. Dus wees voorzichtig met het omscheppen.
Voorbereiding BBQ:
Bereiding citruszout:
Bereiding spicy saus:
Bereiding garnalen:
Deze Jamaicaanse garnalen met een spicy saus hebben behoorlijk wat pit en tropische kruidigheid. Je hebt dus een wijn nodig die de hitte kan balanceren zonder de smaken te overheersen. Wij kozen voor een Domaine Fernand Engel Elzas Réserve Gewurztraminer. Deze heeft aromatisch met tonen van lychee en specerijen, waardoor hij mooi samengaat met de Caribische kruiden en pittigheid.
Deze heerlijke witte wijn is online onder andere verkrijgbaar: Beauvin.nl
Enjai yu fuud!
22-07-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields