Spicy Jalapeno Chicken

SPICY JALAPENO CHICKEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Fusion Filipijnen / China

Gang: Fingerfood / Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 35 minuten


Ingrediënten:

  • 4 kippendijfilet, elk in 4 gelijke delen gesneden
  • 1 kop maizena
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 el sojasaus light
  • 1 el sojasaus donker
  • 2 el bruine basterd suiker
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 - 3 jalapeno, in ringen van 4 mm dik gesneden
  • 50 ml water
  • handje koriander, fijn gehakt
  • olie om te frituren
Spicy jalapeno chicken

Wat te doen als je gek bent op Chinees, maar ook Filipijns eten? Tja, dan ga je beide eetculturen mengen: Fusion noemen we dat. Ik heb gerecht geprobeerd om een Filipijns kipgerecht te combineren met Chinese smaken. Aan jullie om dit te beoordelen.


Bereiding:

  • Voeg in een kom de sojasaus, bruine suiker, water en knoflook samen en meng door elkaar. Zet alles even apart.
  • Kruid de stukjes kip met peper en zout. Haal ze door de maïzena en klop het overtollige maïzena er van af.
  • Verhit de frituurolie tot 150⁰C.
  • Frituur de kip in kleine porties van 5 - 6 stukjes 5 minuten in de hete olie.
  • Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Herhaal dit met de rest.
  • Als alles gefrituurd is, verhit je de olie naar 175⁰C en frituur je de stukjes kip in porties nog eens 3 - 4 minuten.
  • Haal ze uit de olie en laat op keukenpapier goed uitlekken.
  • Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gemengde saus toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de stukjes gefrituurde kip en de jalapeno's toe en schud alles goed door elkaar.
  • Laat de saus iets indekken.
  • Serveer de Spicy Jalapeno Chicken op een mooie schaal en garneer met wat koriander.


Lekker met gekookte rijst en gestoomde broccoli.



请享用!

Qǐng xiǎngyòng!

Masiyahan po kayo sa inyong pgkain


05-06-2023



Spicy jalapeno chicken
Share by: