Spinaziesoep met omelet

SPINAZIESOEP MET OMELET


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Lunch

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 400 gram verse spinazie, gewassen
  • 1 flinke ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 liter hete bouillon
  • 200 ml kookroom
  • 70 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
Spinaziesoep met omelet

Wil je als lunch eens wat anders dan een boterham? dan is deze soep een goed alternatief. Hij is snel klaar, gezond en heel erg lekker.

Wist je trouwens dat spinazie boordevol zit met essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, C, K, foliumzuur en mineralen zoals ijzer en magnesium. Deze bladgroente bevordert een gezonde spijsvertering vanwege zijn vezelgehalte en ondersteunt het immuunsysteem vanwege de antioxidanten. Maar bovenal is het heel erg lekker en makkelijk te bereiden.


Bereiding:

  • Smelt 50 gram boter in een ruime (soep)pan en smoor hier de ui, knoflook en kerriepoeder.
  • Voeg de bloem toe en bak deze een paar minuten mee om te garen zonder dat deze bruin wordt.
  • Voeg nu beetje bij beetje de hete bouillon toe om een dunne roux te vormen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen.
  • Voeg in porties de gewassen spinazie toe.
  • Pureer de spinazie als deze gaar is met een staafmixer tot een gladde groene soep.
  • Voeg 150 ml van de kookroom toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Klop ondertussen de eieren los met een beetje water en peper en zout.
  • Smelt 20 gram boter in een koekenpan op middelhoog vuur en giet een dun laagje van het eiermengsel in de pan. Bak het flensje maar aan één zijde. Rol als het ei net aan gestold is het flensje op. Haal uit de pan en rol het flensje op. Herhaal dit tot alle ei op is.
  • Snijd de opgerolde flensjes in dunne ringen.
  • Breng de soep, indien nodig, op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in kommen en garneer het met eierringen en het restant van de room.
  • Lekker met versgebakken stokbrood!


Eetsmakelijk!

Spinazie
Share by: