STICKY CHICKENWINGS UIT DE OVEN



Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: U.S.A.

Gang: Fingerfood

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 1 uur marineren + 25 minuten bereiden


Ingrediënten kippenvleugels:

  • 500 gram kippenvleugels


Ingrediënten kruidenmengsel:

  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ - 1 chilivlokken
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl uiengranuaat
  • ½ - 1 tl zout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 1 el maïzena
  • 1 el zonnebloemolie


Ingrediënten saus:

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 volle el boter
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 el zoete chilisaus
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 1 el citroensap


Ingrediënten garnering:

  • verse koriander, fijngehakt


Sticky chickenwings uit de oven

Sticky chickenwings zijn het ultieme fingerfood omdat ze alles combineren wat je van een snack verlangt: sappig vlees, een knapperig korstje en een onweerstaanbare, kleverige saus die zoet, pittig en hartig tegelijk is. Je eet ze met je handen, wat zorgt voor een informele, gezellige sfeer – perfect voor borrels, feestjes of een avondje met vrienden. Elke hap is een smaakexplosie en de sticky saus zorgt ervoor dat je blijft terugkomen voor meer. Het is eten dat verbindt, uitdaagt en plezier brengt. Geen bestek nodig, alleen servetten – en veel ervan. Fingerlicking good krijgt hier een hele nieuwe betekenis.


Bereiding chickenwings:

  • Smeer de kippenvleugels in met de olie en doe ze over in een ruime plastic zak.
  • Strooi alle overige ingrediënten van de kruidenmix er bij en hussel alles goed door elkaar.
  • Leg de zak een uurtje in de koelkast, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
  • Verwarm de oven voor op 200⁰C.
  • leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven en verdeel de kippenvleugels er over. Zorg er voor dat ze niet tegen elkaar liggen.
  • Bak de vleugels 20 minuten.


Bereiding saus:

  • Bereid ondertussen de saus door de boter met de zonnebloemolie in een pan op middelmatig vuur te smelten.
  • Voeg de knoflook toe en laat even zacht worden.
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Afwerken:
  • Haal de vleugels na 20 minuten uit de oven.
  • Leg de vleugels in de pan en zorg dat ze volledig bedekt worden met de heerlijke saus.
  • Leg de vleugels weer terug op de bakplaat en plaats voor nog 5 minuten in de oven.
  • Haal de chickenwings uit de oven en bestrooi met verse koriander
  • Serveer de chickenwings als fingerfood of met rijst en een komkommersalade als volledige maaltijd.


Het perfecte biertje bij sticky chickenwings is een IPA (India Pale Ale). De hoppige bitterheid en fruitige tonen van een IPA vormen een mooi contrast met de zoet-pittige saus van de wings. De frisse bitterheid snijdt door het vettige van het kippenvlees en de plakkerige saus, terwijl de citrusachtige aroma’s de smaken versterken zonder te overheersen. Kies bij voorkeur een session IPA als je iets lichters wilt, of een American IPA voor meer kracht. Ook een frisse wheat ale met citrustonen is een goed alternatief als je niet van al te bitter houdt.

Beide zijn online onder andere verkrijgbaar bij: www.daretodrinkdifferent.nl


Have a fingerlicking meal!


11-05-2025

Sticky chickenwings uit de oven
Stone Hazy IPA
Kerel Paradise Ale