Sukiyaki Kagoshima Wagyu A5 van de plank

SUKIYAKI KAGOSHIMA WAGYO A5

VAN DE PLANK


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: Japan

Gang: Voorgerecht / Bijgerecht

Hoeveelheid: 2 personen

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 100 gram Sukiyaki Kagoshima Wagyu A5
  • zeezoutvlokken
  • 2 eierdooiers, kakelvers
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 1 tl geroosterd sesamzaad


Benodigheden:

  • 2 kleine cederhouten rookplankjes van ± 12 x 12 cm
  • crèmecrûléebrander (keukenbrander)
Sukiyaki Kagoshima Wagyu

Sukiyaki Kagoshima Wagyu A5 is een verfijnd Japans gerecht dat de hoogste kwaliteit van vlees combineert met een traditionele bereidingswijze. Kagoshima Wagyu A5 verwijst naar het allerbeste niveau van wagyu-rundvlees afkomstig uit Kagoshima, een regio bekend om zijn hoogwaardige veeteelt. Het A5-label duidt op de hoogste graad van marmering, smaak en textuur, wat resulteert in boterzacht, sappig vlees met een rijke umami-smaak.

Vandaag gaan we het op een alternatieve manier bereiden. Namelijk op de rookplank.


Bereiding:

  • Haal 20 minuten voor de bereiding het vlees uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Doe de eierdooiers in 2 kleine kommetjes
  • Schenk in elk kommetje 1 tl sojasaus en garneer met wat geroosterd sesamzaad. Zet even apart.
  • Zet alvast 2 mooie borden klaar, waar straks de houtenplankjes op komen te liggen.
  • Schroei met de crèmecrûléebrander aan 1 zijde het oppervlak van de plankjes en leg ze daarna op de borden.
  • Leg het vlees direct op de geschroeide zijde van de plankjes en grill heel kort met de crèmecrûléebrander. Niet meer dan 5 seconden per plakje.
  • Serveer direct.


Voor dit gerecht is een Sangiovese, zoals een Chianti Classico, een uitstekende optie. De zuurgraad van de wijn helpt de vetheid van het vlees te balanceren, terwijl de hartige en kruidige tonen goed aansluiten bij de sojasaus.

De Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva is een Chianti Riserva gemaakt van een toegankelijke blend van druiven. De wijn is weelderig en gestructureerd, met stevige tannines en uitbundige tonen van rode bessen, vijgen, pruimen, kruiden, specerijen en chocolade met een fijne, ronde afdronk. Drink Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva op een temperatuur van 16-18°C.

De wijn is afkomstig van Uggiano. De wijnmaker Giuseppe Losapio richtte de Azienda Uggiano begin jaren zeventig op en breidde de wijngaard in San Vincenzo a Torri voortdurend uit. Tegenwoordig is hij een van de belangrijkste producenten van de Chianti Colli Fiorentini. Met 100 hectare wijngaarden in de heuvels produceert Uggiano klassieke en stijlvolle Toscaanse rode wijnen van de belangrijkste druivensoorten uit de regio, zoals Sangiovese en Canaiolo.Sangiovese & Canaiolo druiven

Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva is gemaakt van Sangiovese- en Canaiolo druiven. Na 12-14 maanden rijping in Franse eiken vaten (Allier, Nevers en Vosges) gaat de rijping verder in grote eiken vaten van 30-60 HL voor nog eens 6-8 maanden. Na het bottelen wordt de wijn minstens 12 maanden op fles gerijpt.

Je kunt deze wijn online kopen bij voordeelwijnen.nl.


いただきます

itadakimasu


08-08-2024

Rookplankje op Sichirin
Sukiyaki Kagoshima op Rookplankje
Schroeien van Sukiyaki Kagoshima op Rookplankje
Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva 2020
Share by: