Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Japan
Gang: Voorgerecht / Bijgerecht
Hoeveelheid: 2 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
Benodigheden:
Sukiyaki Kagoshima Wagyu A5 is een verfijnd Japans gerecht dat de hoogste kwaliteit van vlees combineert met een traditionele bereidingswijze. Kagoshima Wagyu A5 verwijst naar het allerbeste niveau van wagyu-rundvlees afkomstig uit Kagoshima, een regio bekend om zijn hoogwaardige veeteelt. Het A5-label duidt op de hoogste graad van marmering, smaak en textuur, wat resulteert in boterzacht, sappig vlees met een rijke umami-smaak.
Vandaag gaan we het op een alternatieve manier bereiden. Namelijk op de rookplank.
Bereiding:
Voor dit gerecht is een Sangiovese, zoals een Chianti Classico, een uitstekende optie. De zuurgraad van de wijn helpt de vetheid van het vlees te balanceren, terwijl de hartige en kruidige tonen goed aansluiten bij de sojasaus.
De Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva is een Chianti Riserva gemaakt van een toegankelijke blend van druiven. De wijn is weelderig en gestructureerd, met stevige tannines en uitbundige tonen van rode bessen, vijgen, pruimen, kruiden, specerijen en chocolade met een fijne, ronde afdronk. Drink Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva op een temperatuur van 16-18°C.
Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva is gemaakt van Sangiovese- en Canaiolo druiven. Na 12-14 maanden rijping in Franse eiken vaten (Allier, Nevers en Vosges) gaat de rijping verder in grote eiken vaten van 30-60 HL voor nog eens 6-8 maanden. Na het bottelen wordt de wijn minstens 12 maanden op fles gerijpt.
Je kunt deze wijn online kopen bij voordeelwijnen.nl.
いただきます
itadakimasu
08-08-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields