Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Thailand
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 2 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
In deze heerlijk geurende thaise mosselcurry is een belangrijke rol weggelegd voor de Jeruk purut blaadjes, ook bekend als kaffir limoenblaadjes. Het zijn aromatische bladeren afkomstig van de kaffir limoenboom (Citrus hystrix). Ze worden veel gebruikt in de Zuidoost-Aziatische keuken, met name in landen zoals Thailand, Indonesië en Maleisië. De bladeren hebben een unieke en sterke citrusgeur en -smaak en worden vaak toegevoegd aan gerechten om aroma en smaak te versterken. Ze worden meestal fijngehakt of gekneusd en gebruikt in soepen, curry's, sauzen en andere gerechten.
Bereiding:
अपने भोजन का आनंद लें!
apane bhojan ka aanand len!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields