Mosselen uit Thailand

THAISE MOSSELEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Thailand

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 2 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 2 el boter
  • 8 jeruk purut blaadjes
  • 4 sjalotten, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 2 el thaise rode curry pasta
  • 1 eetlepel (palm)suiker
  • 400 ml kokosroom of kokosmelk
  • 2 el Nam Pla (vissaus)
  • 1 bosje Thaise basilicum (of koriander), gehakt
Thaise Mosselen

In deze heerlijk geurende thaise mosselcurry is een belangrijke rol weggelegd voor de Jeruk purut blaadjes, ook bekend als kaffir limoenblaadjes. Het zijn aromatische bladeren afkomstig van de kaffir limoenboom (Citrus hystrix). Ze worden veel gebruikt in de Zuidoost-Aziatische keuken, met name in landen zoals Thailand, Indonesië en Maleisië. De bladeren hebben een unieke en sterke citrusgeur en -smaak en worden vaak toegevoegd aan gerechten om aroma en smaak te versterken. Ze worden meestal fijngehakt of gekneusd en gebruikt in soepen, curry's, sauzen en andere gerechten.


Bereiding:

  • Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte en open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt. 
  • Verhit de boter in een grote pan. Voeg de sjalot toe toe en bak 3 minuten.
  • Roer de chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de curry en de suiker en bak nog 2 minuten mee.
  • Schenk de kokosroom erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze 4 minuten met het deksel op de pan. Schud de mosselen op en kook zonder deksel nog 2 minuten tot alle mosselen open zijn.
  • Bestrooi met verse Thaise basilicum of koriander.
  • Lekker met naanbrood en raita!


अपने भोजन का आनंद लें!

apane bhojan ka aanand len!

Thaise mosselen
Share by: