Thaise Noedelsoep met Paddenstoelen

THAISE NOEDELSOEP MET PADDENSTOELEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Thailand

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 200 gram gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el rode currypasta
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter paddenstoelenbouillon, heet
  • 400 gram eiernoedels
  • 200 gram sugarsnaps of peulen
  • sesamolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 100 gram taugé
Thaise Noedelsoep met Paddenstoelen

Deze snelle noedelsoep is extra lekker doordat de sugarsnaps geroosterd worden in een droge hete pan. Dit heeft een heerlijke geroosterde smaak met een crunchy bite.


Bereiding:

  • Verhit 3 el olie in een wok en bak de paddenstoelen 4 a 5 minuten op hoog vuur.
  • Draai het vuur iets lager en voeg de knoflook toe. Bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de rode currypasta toe en laat deze al roerend 1 minuut meebakken.
  • Voeg de bouillon toe. Kneus de stengel citroengras en voeg deze aan de bouillon toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster in de droge pan de sugarsnaps 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg 1 eetlepel sesamolie toe en draai het vuur terug naar middelhoog. Bak alles nog 1 minuut.
  • Voeg ondertussen de kokosmelk toe aan de wok.
  • Breng de soep op smaak met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel vissaus. Voeg voor de finishing touch nog een scheutje sesamolie toe.
  • Verdeel de gekookte noedels over 4 ruime kommen.
  • Schenk de hete soep in de kommen op de noedels. Vul aan met de geroosterde sugarsnaps en de taugé.


Een droge rosé kan een goede keuze zijn om bij dit gerecht te schenken, vooral als deze fruitige en verfrissende kenmerken heeft die goed passen bij de pittige en rijke smaak van de rode curry. Wij hadden nog een flesje Cesani Rosato Toscano staan.


ทานให้อร่อย!

Thān h̄ı̂ xr̀xy!


10-05-2022

Thaise Noedelsoep met Paddenstoelen
cesani rosato toscano
Share by: