Tomaten burrata focaccia

TOMATEN BURRATA FOCACCIA


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Lunch

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 500 gram cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, geplet
  • zest van 1 citroen
  • 2 takjes verse tijm, alleen de naaldjes
  • gemalen zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 focaccia
  • 3 el olijfolie
  • 1 bol burrata
  • handje verse basilicum
Tomaten Burrata Focassia

Burrata is een Italiaanse kaas die gemaakt wordt van mozzarella en room. Het heeft een zachte, romige vulling en een stevige buitenkant, wat het een uniek mondgevoel geeft. De buitenkant is van mozzarellakaas, terwijl de binnenkant bestaat uit een mengsel van room en mozzarella. Dit maakt burrata romiger en voller van smaak dan gewone mozzarella, die een steviger en elastischer textuur heeft. Mozzarella is dus een enkelvoudige kaas, terwijl burrata een combinatie van mozzarella en room is. Burrata wordt vaak geserveerd met tomaten, olijfolie en basilicum voor een frisse, smaakvolle maaltijd. In dit gerecht beleggen we een knapperige focaccia met een mengsel van burrata, tomaat, knoflook en olijfolie.


Bereiding:

  • Zet een koekenpan op middelmatig vuur en voeg de tomaten, knoflook, citroenzest, tijm, zeezout, zwarte peper en 2 eetlepels olijfolie toe.
  • Bak het geheel zachtjes totdat de tomaten zacht zijn.
  • Snijd de focaccia in 4 delen en elk deel horizontaal in 2 plakken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de focaccia plakken met de snijvlakken in de olie goudbruin.
  • Neem de focaccia uit de koekenpan en leg ze op 4 borden.
  • Scheur de bol burrata in grove stukken en verdeel deze over de focacciaplakken.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de burrata.
  • Garneer met de verse basilicum.


Buon appetito!


17-07-2024

Focaccia
Share by: