Niveau: Gemidddeld
Land van herkomst: Japan
Gang: Bijgerecht / Voorgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten tataki:
Ingrediënten Sojasaus:
Tataki is een populaire Japanse bereidingswijze voor vis of vlees, waarbij het ingrediënt kort wordt gegrild of geschroeid en vervolgens dun gesneden. Hierdoor blijft het binnenin rauw. De dunne plakjes worden meestal geserveerd met een smaakvolle saus, zoals sojasaus met gember en knoflook, en vaak gegarneerd met sesamzaadjes of groene uien. Tataki behoudt de sappigheid en smaak van het ingrediënt terwijl het een subtiele rokerige smaak toevoegt. Het is een heerlijke manier om van verse vis of mals vlees te genieten met een delicate balans tussen texturen en smaken.
Bereiding:
どうぞお召し上がりください
Dōzo omeshiagarikudasai
16-05-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields