Tonijntartaar met Dragondressing

TONIJNTARTAAR MET DRAGONDRESSING


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: Frankrijk

Gang: Lunch / Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 500 gram verse tonijnfilet
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el kappertjes, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 3 el fijngehakte dragonblaadjes
  • 2 tl Dijon-mosterd
  • 3 el citroenmayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 30 gram eikenbladsla
  • Zout en peper naar smaak
Tonijntartaar met dragondressing

Bereiding:

  1. Snijd de tonijnfilet in gelijkmatig kleine blokjes en zet deze apart.
  2. Snijd 1 sjalotje in grove stukken. Doe deze met de knoflook, mosterd, yoghurt, mayonaise, witte wijnazijn en dragon in de blender en maal fijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de kappertjes, peterselie en ansjovisfilets fijn. Snijd ook de overgebleven sjalot in ragfijne stukjes. Meng dit met de tonijnblokjes. Voeg 2½ el van de dressing toe en roer voorzichtig door elkaar. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  4. Plaats de tonijntartaar in de koelkast en laat het minimaal 30 minuten marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Haal de tonijntartaar uit de koelkast. Verdeel het eikenbladsla over het midden van 4 bordjes. Plaats een kookring op de sla en vul de ring met de tonijntartaar
  6. Serveer de tonijntartaar met stokbrood, geroosterd brood of een salade naar keuze.


Bon appétit!

Tonijntartaar met dragondressing
Share by: