Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Spanje
Gang: Bijgerecht / Lunch / Tapas
Hoeveelheid: 2 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Een klassieke Spaanse tortilla, ook bekend als tortilla de patatas, is een traditioneel gerecht uit Spanje. Het is een eenvoudige en smakelijke omelet gemaakt van eieren, aardappelen, uien en olijfolie. Het is een van de meest populaire gerechten in de Spaanse keuken en wordt vaak geserveerd als tapas of als hoofdgerecht. De textuur van de klassieke Spaanse tortilla moet zacht en romig zijn aan de binnenkant, terwijl de buitenkant goudbruin en licht knapperig is. Het wordt meestal in de vorm van een taart geserveerd, in punten gesneden en op kamertemperatuur gegeten.
In dit recept voor twee personen gebruik ik een extra eierdooier om de tortilla romiger te maken. De twee verschillende bereidingen van de aardappelstukjes maken de structuur een stuk interessanter.
Bereiding:
Hoewel de basisversie van de tortilla de patatas meestal alleen aardappelen, uien, eieren, zout en peper bevat, kun je ook andere ingrediënten toevoegen naar smaak, zoals paprika, champignons, ham of kaas. De klassieke Spaanse tortilla is echter meestal eenvoudig en puur in zijn smaak.
¡Disfrute de su comida!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields