Triglie alla Ligure

TRIGLIE ALLA LIGURE

(Ligurische Rode Mul)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten:

  • 4 rode mullen, ontschubt (en schoongemaakt)
  • 125 ml olijfolie
  • 250 ml droge witte wijn
  • 10 Taggiasoa olijven, in plakjes
  • 60 gram kappertjes
  • 8 takjes basilicum
  • 8 takjes gekrulde peterselie
  • 500 gram rijpe cherry tomaten, kapot geknepen
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 limoen in plakjes
  • zeezoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper
Triglie alla Ligure

Dit Italiaanse gerecht vertegenwoordigd de beste ingrediënten uit de mediterrane keuken. De rode mul is een heerlijke delicate vis met mooi stevig wit vlees. Oorspronkelijk wordt de vis ontschubd, maar niet van ingewanden ontdaan, omdat de lever een delicatesse blijkt zijn. Het heeft niet mijn voorkeur, maar dat is persoonlijk. Sterker nog, omdat de saus zo overheerlijk is en er best wel wat graatjes in de saus kunnen vallen, zou ik de volgende keer voor filets gaan.


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180⁰C.
  • Geef de rode mul, indien gewenst, een paar inkeping en leg hem in een ovenschaal. Schik de kappertjes, olijven, pijnboompitten, peterselie, basilicum, limoenschijfjes en geplette tomaten rondom en onder de vis.
  • Sprenkel de wijn en olijfolie over en rondom de vis en breng op smaak met wat zeezoutvlokken en peper.
  • Doe de ovenschaal in de oven en bak in ± 30 minuten gaar. Draai de vis tijdens het bakken 3 keer om en schep wat kookvocht over de vis.
  • Serveer de vis direct uit de oven en geef er wat vers gebakken brood bij. Heerlijk om het kookvocht mee op te deppen.


Buon appetito!

Triglie alla Ligure
Share by: