Vegetarische Koe Lo Kai

VEGETARISCHE KOE LO KAI


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: China

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd:


Ingrediënten:

  • 400 gram tofu
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gram sugar snaps
  • 250 gram taugé
  • 2 blikjes ananas, a 227 gram (bewaar het sap)

Ingrediënten voor de marinade:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el maïzena

Ingrediënten voor de zoetzure saus:

  • 8 el azijn
  • 4 el ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el honing
  • 1 duim gember, geraspt
  • 2 tl maïzena
  • sap uit de blikjes ananas
Vegetarische Koe Lo Ka

Koe lo kai is een populair Chinees gerecht dat bestaat uit stukjes kip, meestal gepaneerd en gefrituurd, geserveerd met een smakelijke zoetzure saus. De kip wordt vaak gecombineerd met groenten zoals paprika, ananas en ui om een harmonieuze mix van smaken en texturen te creëren. Dit gerecht staat bekend om zijn knapperige buitenkant en sappige binnenkant, terwijl de saus een zoete en pittige smaak toevoegt. In dit gerecht is de kip vervangen door tofu, zodat de vegetariërs onder ons ook kunnen genieten.


Bereiding:

  • Leg de tofu tussen schone theedoeken en leg er een zware pan op. Laat dit ongeveer 10 minuten staan om het overtollige  water uit de tofu te verwijderen.
  • Snij ondertussen de paprika's in blokjes van 2x2 cm.
  • Ontdoe de chinese kool van de buitenste bladeren. Snij de kool in 4 kwarten en snij deze in stukjes.
  • Maak de sugarsnaps schoon en haal de puntjes en eventuele draad er af.
  • Was de taugé en zet apart.
  • Snijd de tofu in blokjes van 2x2 cm en doe ze in een kom. Voeg de sojasaus en de maïzena toe en meng goed door elkaar, zodat alles bedekt is. Laat 10 minuten staan.
  • Laat ondertussen de ananas uitlekken, maar van het vocht wel op. Snij de ananas in stukjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verhit 125 ml zonnebloemolie in een wok en bak de tofu in porties rondom bruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de resterende olie die in de wok is overgebleven en bak de groenten behalve de taugé in ongeveer 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe.
  • Voeg de saus, ananasstukjes en de gebakken tofu toe aan de groente en laat alles al roerend inkoken tot er een mooie zoetzure saus ontstaat.
  • Heerlijk met witte rijst.


请享用, Qǐng xiǎngyòng

Vegetarische Koe Lo Kai
Share by: