Vegetarische Nasi Goreng

VEGETARISCHE NASI-GORENG


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Indonesië

Gang: Bij- / Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 35 minuten +  1 uur afkoelen


Ingrediënten nasi:

  • 300 gr rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 bouillon blokje
  • 100 gram taugé
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 paksoi, fijn gesneden (groen en wit gescheiden)
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 200 gram Chinese kool, fijn gesneden

Ingrediënten bamboe:

  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui, in kwarten
  • 1 rode peper, in grove stukken
  • 1 tl vegetarische trassi
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl koriander poeder
  • 4 el soja saus
  • 3 el ketjap manis
Vegetarische Nasi-Goreng

Met dit heerlijke recept is het eenvoudig om zelf Nasi-Goreng te maken die ook nog eens geschikt is voor vegetariërs. Niks uit een pakje. Alles heerlijk vers!

Hou er met de pepers rekening mee dat de zaadlijsten van de pepers het heetst zijn. Dus wil je een mildere variant, verwijder dan de zaadlijsten.


Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat daarna niet afgedekt afkoelen. Roer regelmatig door, zodat je losse korrels krijgt.
  • Doe alle ingrediënten voor de bamboe in een foodprocessor en maal zeer fijn.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconden met de uien mee.
  • Voeg de bamboe toe en bak deze 2 a 3 minuten tot alles lekker begint te geuren.
  • Voeg de paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de prei en Chinese kool toe en bak deze ook 2 minuten mee.
  • Voeg de afgekoelde rijst toe en bak alles op hoog vuur warm en gaar.
  • Voeg op het laatst de taugé en het groene gedeelte van de paksoi toe en bak nog eens 30 seconden mee.


Serveer de nasi als onderdeel van een rijsttafel of voeg wat kroepoek, atjar en gebakken uitjes toe.


Selamat makan!

Vegetarische Nasi-Goreng
Share by: