Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Ierland
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 1 uur
Ingrediënten:
Benodigheden:
Dit is weer eens zo'n gerecht waar je van binnen warm van wordt. Lekker op een druiligere dag of gewoon omdat je er trek in hebt.
Deze Ierse vispie, een traditionele ovenschotel uit Ierland die bestaat uit een romige vulling van vis en zeevruchten, vaak gecombineerd met groenten en kruiden, en afgedekt met een laag romige aardappelpuree. Vandaag deel ik met jullie het recept van een typische Ierse vispie.
Bereiding:
Bij deze Ierse vispie passen verschillende soorten wijn. Over het algemeen wil je een wijn die de romige saus en de delicate smaken van de vis aanvult zonder ze te overheersen, zoals
Wij kozen uiteindelijk voor Fay d'Homme - Muscadet Sèvre et Maine sur Lie. Een Muscadet uit de Loire streek met een licht verfrissende minerale kwaliteit.
Have a nice meal!
19-05-2022
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields