Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Duitsland / Italië
Gang: Voorgerecht / Lunch
Hoeveelheid: 6 personen
Tijd: 30 minuten pekelen - 60 minuten roken -
Ingrediënten Vitello Forello:
Mayonaise:
Viscrème:
Extra:
Iedereen kent wel de Vitello Tonnato. Die heerlijke kalfsmuis met tonijnsaus. Deze versie is gebaseerd op een recept uit Duitsland (Mijn leben auf dem Land) waarbij de tonijn vervangen was door gerookte zalmforel. Omdat ik een gerecht wilde maken vanaf mijn Kamado met rook, heb ik later de magere kalfsmuis vervangen door kalfsribeye. Deze zal door z'n hogere vetgehalte niet zo snel uitdrogen als je hem gaat roken op de BBQ. Al met al een leuk recept om op de BBQ te maken en indruk te maken op je gasten.
Bereiding:
Eetsmakelijk!
Buon appetito!
04-05-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields