Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Italië
Gang: Voorgerecht / Lunch
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Zoals altijd bij de Italiaanse keuken is de kwaliteit van de ingrediënten bepalend voor het succes. Gebruik voor deze tartaar de verst mogelijk zeebaars je die maar kunt vinden. Het liefst bij de vishandel, maar zeker niet uit de supermarkt. Gebruik een licht aromatische olijfolie om te voorkomen dat het te overheersend wordt tegenover de delicate smaak van de zeebaars.
Bereiding:
Wij dronken bij dit gerecht een Poitout Chablis 2022 uit de Bourgogne regio van Frankrijk. Hij biedt een levendig en fris karakter, met verfijnde zuren en subtiele fruitsmaken. Met zijn klassieke tonen van citrus, groene appel en een vleugje mineraliteit.
Deze evenwichtige wijn is een perfecte keuze op zichzelf of in combinatie met zeevruchten en salades.
Buon appetito!
02-05-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields