Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 2 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
Benodigheden:
We kennen allemaal 'Sole meuniere' als in roomboter gebakken zeetong. Met dit recept wil jullie laten zien dat je dat ook prima op de BBQ kan doen. Vind je gewoon op het fornuis bereiden eenvoudiger, dan kan dat natuurlijk ook.
Bereiding:
Wij dronken een Veiga da Princesa Rías Baixas Albariño 2023, een Spaanse Albariño uit Rías Baixas. Deze heeft vaak een mooie zuurgraad en fruitigheid die goed werkt met de boterachtige saus van de zeetong à la meunière. Wil je het Frans houden? Kies dan voor een mooie Sancerre of Chablis.
Bon appétit!
24-05-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields